1. Opće odredbe

Informacije o pravnoj osobi

Naziv: Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“
OIB: 57623684013
MBS (DZS): 05041112
Adresa: Ivana Zakmardija Dijankovečkoga 4, 48260 Križevci
RNO (MFIN): 0425341 (datum upisa: 21.2.2019.)
IBAN: HR5824020061100912027 (glavni poslovni račun)
SWIFT/BIC: ESBCHR22
Banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d. Rijeka
Registarski broj zakladnog uloška: 259, Zakladni upisnik pri Ministarstvu uprave, Zakladna knjiga broj I
Web: www.volimkrizevce.hr
E-pošta: info@volimkrizevce.hr
Upravitelj Zaklade: Hrvoje Belani
Mob: +385 91 2550 770
Zakladna uprava: 1. Ivana Dubravec, predsjednica, 2. Ana Končurat, članica; 3. Sandro Novosel, član; 4. Robert Pašičko, član; 5. Dražen Zemun, član
Zakladna imovina: 32.137,00 kuna

Poštovani posjetitelji/ce,

dobrodošli na web stranice koje uređuje i vodi Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” na domeni www.volimkrizevce.hr. Mrežna stranica namijenjena je olakšavanju pristupa javnosti informacijama o radu Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” (u daljnjem tekstu: Zaklada) i njezinim aktivnostima. Naš je cilj da su te informacije što cjelovitije, točnije i ažuriranije. Dopušteno je stavljati poveznicu mrežne stranice Zaklade na druge stranice.

Kako bi posjet ovoj mrežnim stranicama bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova mrežne stranice spremaju na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih kolačića (cookies). Upoznajte se s uporabom “kolačića” u 3. poglavlju ovih Uvjeta korištenja.

Svrha Zaklade je razvoj filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podrška lokalnom razvoju te promocija društvenog poduzetništva.

Lokalni razvoj znači razvoj lokalnih zajednica kroz podršku inicijativama građana i njihovim formalnim oblicima udruživanja, aktivnostima pojedinih fizičkih i pravnih osoba te aktivnoj uključenosti građana u rješavanje problema njihovih zajednica.

Društveno poduzetništvo znači poduzetništvo vođeno podjednako društvenim kao i komercijalnim ciljevima, a upravljano zajednički na demokratskim načelima, koje svojim djelovanjem nadopunjuje usluge od javnog interesa, doprinosi uravnoteženom korištenju i raspodjeli raspoloživih resursa u korist lokalne zajednice te potiče društvenu koheziju i pridonosi rastu i razvoju društvenog kapitala.

U tu svrhu, Zaklada prikuplja novac i druge oblike materijalne i nematerijalne potpore za aktivnosti lokalnog razvoja te promocije solidarnosti i društvenog poduzetništva; dodjeljuje financijska sredstva i druge oblike materijalne i nematerijalne potpore akterima lokalnog razvoja, solidarnosti i društvenog poduzetništva, putem transparentnih mehanizama; provodi javne akcije i edukacije te organizirati radionice, konferencije i skupove; organizira dobrotvorne priredbe i večere, aukcije, kulturne i sportske manifestacije; izdaje tiskane i elektroničke publikacije te audiovizualna djela; razvija suradničke odnose u zemlji i inozemstvu.

Ovim Uvjetima korištenja uređuju se uvjeti i pravila za korištenje navedene internetske stranice od strane Korisnika. Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na hrvatskom jeziku.

U smislu ovih Uvjeta korištenja Korisnik je svaka fizička osoba starija od 18 godina ili pravna osoba u čije ime internetsku stranicu koristi osoba starija od 18 godina. Korištenjem internetske stranice, Korisnik potvrđuje da je upoznat s Općim pravilima i uvjetima korištenja internetske stranice te se obvezuje istu koristiti isključivo u skladu s navedenim pravilima. Korisnik internetske stranice koristi je u vlastito ime i za svoj račun te je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki koje su nužne prilikom korištenja internetske stranice. Obvezujemo se štititi osobne podatke svih Korisnika internetske stranice, na način kako je opisano Izjavom o povjerljivosti osobnih podataka, koju možete pročitati na sljedećem linku.Radi tehničkih održavanja ili otklanjanja eventualnih problema prilikom održavanja svoje internetske stranice, zadržavamo pravo onemogućiti internetsku stranicu ili pristup do nje, a što može rezultirati prekidom usluge za koje nismo odgovorni. Korisnik je suglasan da korištenje internetske stranice ovisi o mogućnosti pristupa internetu, odnosno dostupnosti mreže.

Također, zadržavamo pravo u svakom trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, eventualne uvjete kupnje te uvjete korištenja internetske stranice, uključujući i način i brzinu prijenosa podataka, kao i u svakom trenutku i bez prethodne obavijesti izmijeniti bilo koju od ovdje navedenih odredbi i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka, a radi zakonske obveze ili izmjene poslovanja. Korisnik je suglasan da svakim pristupom internetskoj stranici prihvaća i trenutno važeća Opća pravila i uvjete korištenja internetske stranice, te prima na znanje Izjavu o povjerljivosti podataka, koji su objavljeni na istoj stranici.

Internetska stranica je naše isključivo vlasništvo te se Korisniku zabranjuje putem ove stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve podatke koji ugrožavaju ili ograničavaju prava trećih osoba, odnosno podrazumijevaju neprimjerene ili nezakonite radnje, a osobito koje bi se odnosile na povredu privatnosti trećih osoba, uvredljive ili diskriminirajuće sadržaje ili reklamiranje trećih osoba.

Svi podaci koji se nalaze na stranici, uključujući dizajn stranice i cjelokupni vizualni identitet, kao i sadržaj stranice, isključivo su pravo Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Dakle, ponovna upotreba je dopuštena uz uvjet da bude naveden izvor podataka. Međutim, korisnicima se savjetuje da provjere obavijesti o autorskim pravima pojedinih dokumenata i mrežnih stranica koje se održavaju u okviru mrežnog sjedišta. Zadržavamo pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kakvog opisanog sadržaja.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je, za slučaj bilo kakvog neprihvatljivog ponašanja Korisnika prilikom korištenja internetske stranice, kao i za slučaj nepoštivanja ovih pravila, ovlaštena raskinuti poslovni odnos s Korisnikom, ukinuti njegov korisnički račun, uključujući i brisanje podataka tog računa, kao i koristiti se dopuštenim pravnim sredstvima u cilju zaštite svojih prava.

Korisnik je ovlašten preuzimati, ispisivati i spremati materijale s ove internetske stranice isključivo u svrhu svoje vlastite uporabe.

Komunikacija između Korisnika i nas odvija se pisanim putem (e-mail ili preporučena poštanska pošiljka), a prigovori, zahtjevi i pritužbe, kao i odgovori na njih, dostavljaju se u zakonom propisanim rokovima.

Internetska stranica www.volimkrizevce.hr može sadržavati poveznice do drugih stranica, koje su u vlasništvu i pod upravljanjem drugih osoba.

Ne upravljamo sadržajem i podacima tih stranica, ne dajemo posebne preporuke za korištenje tih stranica, ne jamčimo za istinitost niti odgovaramo za sadržaj tih stranica, proizvode i usluge. Za slučaj korištenja internetskih stranica trećih osoba, Korisniku se preporuča da prethodno prouči pravila o zaštiti podataka, opće uvjete poslovanja i vodiče za uporabu određene internetske stranice koju koristi. Također se Korisniku preporuča, neovisno o korištenju ove internetske stranice, da posebno procijeni autentičnost i rizik korištenja svake stranice čiji se link nalazi na ovoj internetskoj stranici ili one koja sadrži obavijest da se radi upravo o stranici www.volimkrizevce.hr (uključivo i one čiji se linkovi dostavljaju putem e-maila) te Korisnik takvu stranicu koristi na vlastiti rizik.

Svaka izmjena koja se odnosi na zaštitu i povjerljivost podataka bit će objavljena na ovoj internetskoj stranici, a ovisno o mogućnosti, odnosno prikladnosti, obavijest o takvoj izmjeni bit će dostavljena Korisniku putem e-maila.

Korisnicima se preporučuje da redovito provjeravaju je li došlo do ažuriranja ili izmjene ovih Uvjeta korištenja te o posljedicama takvih izmjena.

2. Primjena prava

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” upisana je Zakladni upisnik pri Ministarstvu uprave, Zakladna knjiga broj I, Registarski broj zakladnog uloška: 259, te u obavljanju svojih registriranih djelatnosti primjenjuje pozitivne pravne propise Republike Hrvatske i primjenjive nadnacionalne propise EU.

Eventualne sporove koji mogu nastati u vezi s korištenjem ove internetske stranice i ovim pravilima i uvjetima, stranke će pokušati riješiti mirnim putem, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača i drugim relevantnim propisima važećim na području RH, a za slučaj nemogućnosti sporazumnog rješenja, nadležan je stvarno nadležni Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Križevcima.

Korisnik čije se prebivalište ili sjedište nalazi na području države članice EU, upućuje se na mogućnost rješavanja eventualnih sporova putem Tijela za rješavanje sporova EU, sukladno odredbama Europske Komisije, br.534/2013, odnosno putem internetske stranice ec.europa.eu/odr.

3. Politika kolačića

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići  (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25. ožujka 2011. godine obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice imate mogućnost u posebnom pregledniku pristati ili odbiti uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nažalost nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

Koristimo ih i u svrhu praćenja statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama, kao i za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Kolačićima trećih osoba poput Google-a, Facebook-a i sl., možemo prikupljati podatke o posjećenosti i načinu upotrebe web stranice, Vašu IP adresu, vrstu operacijskog sustava koji koristite, jezik kojim se služite, preglednik na kojem surfate i slične podatke. Svi podaci se prikupljaju anonimno i putem kolačića se ne može otkriti Vaš osobni identitet. Ako Korisnik ne želi da se na njegovom računalu ostavljaju kolačići, potrebno ih je obrisati ili blokirati u pregledniku. Brisanjem ili blokiranjem kolačića bit će otežan pristup sadržaju internetske stranice.

Što su kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu s poslužitelja, kolačići se s korisničkog računala šalju na poslužitelj. Na taj način, poslužitelj ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke. Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)

Stalni kolačići: ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke – najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane: pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

4. Završne odredbe

Za slučaj da se pojedini dio ovih Uvjeta korištenja internetske stranice ima smatrati ništetnim ili neprovedivim, isto ne utječe na valjanost ostalih dijelova pravila i uvjeta, koji ostaju na snazi i imaju pravni učinak.

Želite li da vam pomognemo i pojasnimo o čemu se radi, pošaljite nam upit na info@volimkrizevce.hr i vrlo rado ćemo odgovoriti.