Choco Bar by Hedona – Čarolija iz Križevaca

Podržite nas na putu do našeg drugog cilja – omogućimo svim prvašićima iz Križevaca i okolice slatki izlet u Choco Bar!****Do kraja ove godine planiramo otvoriti Choco Bar u središtu Križevaca, kako bi vam omogućili svakodnevno uživanje u vrhunskim slasticama čokolaterije Hedona. Otvaranjem Choco Bara stvaramo nova radna mjesta za osobe s invaliditetom. Kako bismo u potpunosti opremili naš Choco Bar, potrebna nam je vaša pomoć.

S obzirom na veliku podršku koju smo dobili u prvih par dana, te početni cilj kojem se naveliko približavamo, odlučili smo našu kampanju odvesti korak dalje. Ciljamo prikupiti dodatnih 2000$, kako bismo i najmlađima pokazali da su Križevci mali grad velikih mogućnosti i jednakih prilika za sve.

Svi prvašići grada Križevaca (razred po razred) će dobit besplatan izlet u Choco Bar gdje će imati priliku kušati Hedonine proizvode i upoznati se s Hedonom i njenim zaposlenicima, a za uspomenu će dobiti čokoladno srce napravljeno posebno za njih.

Mali grad velikih mogućnosti

Dok mnogi u potrazi za poslom bježe u velike gradove, jedan gradić u blizini Zagreba dokaz je da mali grad ne mora značiti i malo mogućnosti.

Jeste li ikada posjetili Križevce? Taj je grad po mnogočemu poseban, no jedna priča u sebi krije dodatnu čaroliju. U srcu Križevaca nalazi se čokolaterija Hedona – društveno poduzeće koje je osnovala ”Udruga invalida Križevci” s ciljem da otvori radna mjesta i ubrza integraciju u društvo upravo za osobe s invaliditetom.
Hedona trenutno broji 9 zaposlenih, od kojih su 6 osobe s invaliditetom.

  • Josip, jedan od prvih zaposlenika Hedone

U današnje vrijeme posao je teško pronaći, a još je teže naći onaj koji će za nas značiti više od samog radnog mjesta. Iako svatko od nas mora pronaći način kako će zaraditi za život, za neke je to poseban izazov. Najmanje privilegirana skupina u ovom smislu su osobe s invaliditetom. Gotovo polovica njih koji žive u Hrvatskoj su u radno aktivnoj dobi, no bez posla i prilike za dostojanstven život.

Choco Bar – Hedonin najnoviji projekt

Otvaranje Choco Bara planirano je do kraja 2017. godine, a omogućit će zapošljavanje još 5 osoba, od kojih su 2 osobe s invaliditetom.

Choco Bar biti će mjesto za okupljanje i uživanje u raznovrsnoj ponudi vrhunskih proizvoda križevačke čokolaterije. Imat ćete priliku kušati brojne čokolade i praline, domaće kolače i najfiniju toplu čokoladu.

  • želimo da naš Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade
  • želimo otvoriti nova radna mjesta i biti pozitivan primjer drugima
  • želimo nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku

Grad Križevci je Choco Baru dodijelio prostor u novootvorenom Tehološkom parku, dok je uređenje prostora osigurano iz EU fondova, ali kako bi naša usluga bila savršena potrebna su nam dodatna sredstva za financiranje opreme, stoga smo odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju.


Za vrhunske slastice potrebna je i vrhunska oprema

Oduvijek smo pridavali pažnju kvaliteti naših proizvoda i usluga. Za opremanje kuhinje i šanka prema našim visokim standardima potrebno nam je dodatnih 5 000$. Sredstva ćemo iskoristiti za kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. ​​​​

Timeline 

Razlog, dva za podržati:

  • pružate podršku osobama s invaliditetom
  • sudjelujete u njihovom uključivanju u širu zajednicu i društvo
  • omogućujete ostvarenje njihovog prava na rad, koje je bitan uvjet ravnopravnosti
  • pomažete mijenjati sliku o osobama s invaliditetom, razbijati predrasude o njihovim mogućnostima

Podržite nas donacijom, a zauzvrat Vam nudimo širok spektar Hedoninih čokoladnih čarolija!

  • 50 gramske   – mliječna/tamna/ bijela čokolada
  • 100 gramske – mliječna čokolada s brusnicama i lješnjacima / tamna čokolada s 71% kakaa s brusnicama i lješnjacima/ bijela čokolada s brusnicama i lješnjacima

Zajedno s Križevačkom udrugom Pivara osmislili smo posebno “čokoladno” pivo, a s Križevačkim čipkaricama čipkano srce  samo za naše podržavatelje.​

Osim donacijom možete nam pomoći tako da:

  • podijelite vijest o kampanji na svojim društvenim mrežama
    (Facebook, Twitter)
  • podijelite vijest o kampanji dok ste na kavi s prijateljima

​Svaki like i share puno nam znači, a svakom novom gostu Choco Bara garantiramo vrhunsku uslugu i najfinije slastice pripremljene s mnogo ljubavi.  

Hvala!

Indiegogo.com