Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_lenta_s_tekstom
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_c
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_b
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_a
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_lenta_s_tekstom
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_c
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_b
Zaklada_Volim_Krizevce_RUKe_IT_radionica_1_a

Održana prva od šest IT radionica u sklopu EU projekta RUKe

U sjedištu Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” u Kozmološkom centru u Križevcima u petak 28. listopada 2022. održana je prva IT radionica u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram).

Radionicu pod nazivom „Slobodan softver za obradu teksta, tablica i fotografija” u trajanju od 90 minuta održao je dr. rer. nat. Andrej Dundović. Polaznici su naučili o slobodnim inačicama softvera za uredsku obradu podataka te grafičku, audio i video obradu.

Radionici su prisustvovali predstavnici uprave i zaposlenici Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” kao nositelja projekta te članovi i zaposlenici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci, Astronomskog društva Perzeidi,  Udruge P.O.I.N.T i Pučkog otvorenog učilišta Križevci kao projektnih partnera.

Održana radionica prva je od planiranih šest koje će se održati kroz narednih 12 mjeseci u sklopu projektnog elementa „Jačanje kapaciteta OCD-a i provedbe savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama”.

Projekt „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Zaklade „Volim Križevce“ i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vrijednost projekta je 419.206,80 HRK odobrenih iz operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 356.325,78 HRK.

Stajališta izložena u ovom priopćenju isključiva su odgovornost Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva partnera.