„Malo srce Križevaca“ božićnim poklonima usrećilo 37 mališana

„Malo srce Križevaca“ humanitarna je inicijativa koju su još u prosincu 2018. godine pokrenule Križevčanke Ana Končurat i Tena Teklić, s ciljem blagdanskog darivanja djece iz socijalno potrebitih obitelji, djece u udomiteljskim obiteljima te štićenika Dječjeg doma „Sv. Marko Križevčanin“.  Uoči proteklih božićnih blagdana inicijativa je, ovaj put pod okriljem Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” organizirala još jednu akciju.

Tom su prigodom prikupljeni božićni pokloni, pažljivo osmišljeni i namijenjeni ponaosob  za trideset i sedmero djece, od kojih namlađe ima 6 mjeseci, a najstarije 17 godina.  Pokloni su uoči Božića uručeni djeci iz tri obitelji na području grada i svim štićenicima Dječjeg doma. Anonimni donatori, građanke i građani Križevaca, odazvali su se pozivu na Facebook grupi inicijative za svega tri sata te pripremili individualne i zajedničke poklone.

Dječji dom „Sv. Marko Križevčanin“ je socijalna ustanova u Križevcima u okviru samostana sestara Bazilijanki, koja vodi brigu o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi. Dječji dom prima predškolsku djecu te onu osnovnoškolskog uzrasta od 7 godina nadalje, a u njemu trenutno boravi 22 djece. Nalazi se pokraj Grkokatoličke katedrale i spada pod ordinarijat Križevačke eparhije, a ovih su ih blagdana također prigodno darivali i Božićni vilenjaci Radija Križevci, trkači i nordijski hodači 2. Advent KŽ Run-a, donatori Anandinog 5. humanitarnog adventskog izazova te druge građanske i vjerske inicijative i organizacije.

„Malo srce Križevaca“ u sklopu Zaklade „Volim Križevce“ nastavlja s akcijama darivanja i tijekom cijele će godine tražiti donatore i prikupljati individualne rođendanske i druge prigodne poklone za svoje najmlađe sugrađane u potrebi.