Zaklada „Volim Križevce“ prikuplja donacije za prvi humanitarni buvljak

U pripremi je prvi humanitarni buvljak Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj i akademskoj godini 2021. / 2022. koji će se održati u nedjelju, 26.9.2021. na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Donacije materijalnih stvari koje su u dobrom stanju i iskoristive (kao što su odjeća, knjige, torbice, nakit, gramofonske ploče, igračke i slično) prikupljaju se do kraja ovog tjedna nakon čega će se pregledati, sortirati i pripremiti za nedjeljni buvljak. Sve što je višak, a u dobrom je stanju, dobit će mogućnost pronaći novog sretnog vlasnika.

„Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se odazovu i svojim donacijama podrže događaj. Pregledajte police, ispraznite ladice, napokon se riješite te neke dobro skrivene lampe, knjige ili majice… Nismo izbirljivi, primamo sve što je još iskoristivo, uščuvano i čisto. Stvari skupljamo i preuzimamo od 13. do 17. rujna na adresi Ulica Franje Tuđmana 20.“ – poručuju iz Zaklade.

Zaklada „Volim Križevce“ prošle je godine dodijelila ukupno 9 stipendija učenicima i studentima s prebivalištem u Križevcima, dok je ove godine cilj podijeliti dvostruko veći broj stipendija. Stoga će humanitarni buvljak pridonijeti prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za ispunjenje ovog cilja. Za predaju donacija zainteresirani se mogu obratiti na broj mobitela 095 911 5457.