„I stara stvar može naći novog vlasnika“ – naš prvi humanitarni buvljak u nedjelju na Strossu

Ove nedjelje, 26. rujna od 9:00 do 13:00 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima održava se prvi humanitarni buvljak Zaklade „Volim Križevce“ pod nazivom „I stara stvar može naći novog vlasnika“. Cilj događaja je prikupljanje novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj i akademskoj godini 2021. / 2022.

Na buvljaku posjetitelje očekuju različite stvari koje su donirali građani grada Križevaca pa ćete tako moći pronaći ne samo odjeću, obuću, igračke, nosače zvuka ili knjige, već i aparat za kavu ili pak madrac za masažu. Donirati može svatko, za svaki predmet istaknut je preporučeni minimalni iznos donacije, a sav prikupljeni novčani iznos uplaćuje se isključivo na žiro račun Zaklade i biti će iskorišten za dodjelu novih stipendija učenicima i studentima iz Križevaca.

“Također, upućujemo zahvalu svim donatorima, koji su se odazvali pozivu i omogućili uspješno prikupljanje raznih predmeta. Prvi dio ovog malog projekta završen je velikim srcem. Potpuno svjesni činjenice da su donirane stvari pomno birane, očuvane i čiste, cijenimo trud i dobru volju svojih sugrađana u ovoj zajedničkoj, plemenitoj priči. Nadamo se da će i drugi, nedjeljni dio biti jednako uspješan. Navratite, na buvljaku je uvijek zabavno.” – poručuju iz Zaklade.

Prvi humanitarni buvljak Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” organizira se u okviru 17. Culture Shock Festivala i Festivala održivosti “KLIKni na održivo”, a u suradnji s udrugom P.O.I.N.T. i Križevačkim laboratorijem inovacija za klimu (KLIK). Iz Zaklade pozivaju sve da im se pridruže na buvljaku, pronađu nešto korisno za sebe i svoje bližnje i usput podrže humanitarni cilj stipendiranja mladih Križevaca.