Vlasnik KTC-a Ivan Katavić donirao Zakladu ‘Volim Križevce’

Foto: KTC.hr

Ovogodišnji dobitnik nagrade Grada Križevaca za životno djelo, križevački poduzetnik i vlasnik tvrtke KTC d.d. Ivan Katavić uručio je danas vrijednu donaciju Zakladi za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” u vrijednosti 28.797,00 kuna. Riječ je o financijskom iznosu gradske nagrade koju je Katavić odlučio namijeniti prvoj lokalnoj zakladi, koja stipendira mlade Križevaca.

– Iznimna je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu te će dodijeljena Povelja za životno djelo imati počasno mjesto u mojem domu, a njezin financijski dio uručujem u zalog za budućnost. Zapravo, preusmjeravam ga onima za koje smatram da će znati taj novac najbolje iskoristiti. Budući da je jedna od najboljih investicija, investicija u mlade i njihovo obrazovanje, odabir je bio jednostavan, izjavio je Ivan Katavić.

Foto: Silvia Novosel \ Križevci.info

Zaklada “Volim Križevce” donirana će sredstva namijeniti za provedbu 3. natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. po kriterijima izvrsnosti i socijalno-materijalnom statusu, čija se objava očekuje ujesen. Zaklada trenutno stipendira deset učenika s 500,00 kuna i deset studenata s 1.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od listopada prošle godine pa sve do uključivo lipnja.

– Zahvaljujemo gospodinu Kataviću na ovoj velikodušnoj donaciji koja će nam puno značiti u pružanju podrške u školovanju i obrazovanju učenika i studenata grada Križevaca u novoj školskoj i akademskoj godini 2022./2023. i drago nam je da ćemo 770 godina grada obilježiti još jednim natječajem za dodjelu stipendija mladima Križevaca, istaknula je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec po preuzimanju donacije.