SviZaKrizevce_SviZaRadnik_prijateljska_kosarka_KK_Cibona_KK_Radnik_2023-09-06
SviZaKrizevce_SviZaRadnik_prijateljska_kosarka_KK_Cibona_KK_Radnik_2023-09-06_citylight
SviZaKrizevce_SviZaRadnik_prijateljska_kosarka_KK_Cibona_KK_Radnik_2023-09-06
SviZaKrizevce_SviZaRadnik_prijateljska_kosarka_KK_Cibona_KK_Radnik_2023-09-06_citylight

Prijateljska utakmica Radnika i Cibone humanitarnog karaktera – prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih Križevaca

U srijedu, 6. rujna 2023. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima odigrat će se prijateljska utakmica između Košarkaškog kluba Radnik Križevci i Košarkaškog kluba Cibona Zagreb. Ulaz na susret hrvatskog prvoligaša iz Zagreba i domaćina, člana 2. lige Sjever neće se naplaćivati već se se prikupljati donacije za podršku radu Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” za stipendiranje učenika i studenata Križevaca.

– Ispred Zaklade “Volim Križevce” zahvaljujemo na ovoj velikodušnoj podršci, koja pravovremeno dolazi s početkom školske i akademske godine 2023./2024. i skorašnjeg raspisivanja našeg 4. natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada Križevaca!, poručili su iz zakladne uprave ove prve križevačke zaklade u suvremeno doba.

Donacije će na ulazu u dvoranu u Potočkoj ulici 27 prikupljati volonterke i volonteri Zaklade “Volim Križevce”, ujedno i primatelji stipendija u prethodnoj školskoj i akademskoj godini. Križevačka zaklada stipendije dodjeluje od 2020. godine, a dosad je u tri natječaja dodijelila 25 učeničkih i 24 studentskih jednogodišnjih stipendija. Plan je i ove godine dodijeliti novih 20 jednogodišnjih stipendija.

– KK Cibona je brend koji je obilježio živote mnogih zaljubljenika u košarku, kao i karijere ponajboljih križevačkih košarkaša! Ima neka tajna veza među klubovima, a ponovnim dolaskom “Vukova s Tuškanca” ona samo jača. Dođite i podržite praznik košarke u Križevcima!, istaknuto je u javnom pozivu uprave KK Radnik Križevci, pod sloganom #SviZaRadnik #SviZaKriževce.

Ovaj pripremna utakmica KK Radnik počinje u 18:30 sati, a prvu su pripremnu utakmicu križevački košarkaši odigrali u četvrtak, 31. kolovoza navečer u Sesvetama i pobijedili domaćine 78:70. Adresa održavanja ovog “praznika košarke” je Potočka ulica 27.