Imenovana nova Zakladna uprava

Rješenjem županijskog Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava od 29. siječnja 2024. godine Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” ima nove članove Zakladne uprave. To su Ivana Dubravec, mag. geol., dr. sc. Ana Končurat, dr. med. vet., doc. dr. sc. Robert Pašičko, dipl. ing. el., Ana-Maria Rešetar, mag. paed. i Martin Topljak, mag. agr. Predsjednica Zakladne uprave i u novom mandatu je Ivana Dubravec, a trenutno je u tijeku procedura izbora novog upravitelja ili upraviteljice Zaklade.

Na inicijativu 25 zakladnika iz prosinca 2017. godine, Zaklada „Volim Križevce“ službeno je osnovana 2019. i ove je godine ušla u petu godinu djelovanja za dobrobit lokalne zajednice Križevaca i križevačkog kraja. U prethodnom je razdoblju aktivnosti temeljila na promicanju filantropije i ostvarila zapažene rezultate.

Od školske i akademske godine 2020./2021. do danas su, putem četiri javna natječaja, dodijelili ukupno sedamdeset (70) stipendija učenicima i studentima Križevaca. Uspješno su proveli prvi EU projekt „Recikliram, Učim, Kreiram (RUKe)“ kojim su za društveno poduzetništvo osnažili osobe s intelektualnim teškoćama i članove njihovih obitelji okupljene u Udruzi „Maslačak“ Križevci.

Održali su čitav niz javnih akcija i aktivnosti – dobrotvorne buvljake, dobrotvorno natjecanje u beer pongu, dobrotvorni turnir u kartanju bele, dobrotvorno natjecanje u znanju (pub kviz) i dobrotvornu aukciju umjetničkih slika.

Putem inicijative „Malo srce Križevaca“ kontinuirano daruju djecu iz socijalno potrebitih obitelji, djecu u udomiteljskim obiteljima te štićenike Dječjeg paviljona „Sv. Marko Križevčanin“ za rođendane i blagdane te kontinuirano doniraju jednokratnu financijsku pomoć osobama i obiteljima u neposrednoj potrebi.