Caffe-bar-Korner
Dan-dobrih-djela_good-deeds-day
Caffe-bar-Korner
Dan-dobrih-djela_good-deeds-day

Dobrotvorni 2. pub-kviz i 7. buvljak u sklopu Svjetskog dana činjenja dobrih djela

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ u subotu, 13. travnja 2024. godine s početkom od 9 sati na trgu Antuna Nemčića organizira 7. dobrotvorni buvljak Zaklade „Volim Križevce“. U sklopu buvljaka Zaklada prikuplja novčana sredstva koja će namijeniti za stipendiranje učenika i studenata s područja Križevaca, a na buvljaku će sudjelovati aktualni stipendisti Zaklade.

Dobrotvorni pub-kviz i 7. buvljak Zaklade „Volim Križevce“ održat će se kao dio programa Dana Grada Križevaca čime će se obilježiti Svjetski dan činjenja dobrih djela koji je ove godine službeno u nedjelju, 14. travnja.

„Građani i gosti Križevaca pozvani su pridružiti nam se u subotu, popričati s našim stipendistima i predstavnicima Zaklade, uz to će na buvljaku zasigurno pronaći nešto za sebe te imati priliku donacijom podržati buduće aktivnosti stipendiranja križevačkih učenika i studenata,“ poručuju iz Zaklade.

Građani će, kao i u dosadašnjim izdanjima dobrotvornih buvljaka, moći pronaći razne očuvane stvari, knjige, stripove, filmove i glazbene albume, slike, igračke i druge korisne predmete.

Aktivnosti Zaklade „Volim Križevce“ ubrzo nakon buvljaka preseliti će u Caffe bar „Korner“ u ulici Kralja Tomislava 56, gdje od 18 sati počinje dobrotvorni pub-kviz. Iz Zaklade na sudjelovanje pozivaju sve građane željne vježbanja moždanih vijuga i dobrog druženja, sve s dobrotvornim ciljem prikupljanja novčanih sredstava za križevačke učenike i studente, aktualne i buduće stipendiste Zaklade.

Ekipe mogu imati do pet članova, a kotizacija po ekipi iznosi 20 eura. Prikupljen iznos od kotizacija biti će namijenjen u korist stipendiranja učenika i studenata s područja Križevaca. Prijave na pub-kviz mogu se podnijeti elektroničkom poštom na martin.topljak@volimkrizevce.hr ili  na broj mobitela 099/784-3775.

Svjetski dan činjenja dobrih djela („Good Deeds Day“) pokrenut je 2007. godine, a ove se godine održava 14. travnja, čime se diljem svijeta promovira činjenje dobrih djela, volonterstvo, zajedništvo i filantropija. U Hrvatskoj se provodi već treću godinu za redom u organizaciji samoborske Udruge „Djeca za bolji svijet“.

„Dragi građani, pridružite se aktivnostima Zaklade Volim Križevce te budite dio ovogodišnjeg Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji će različitim aktivnostima biti zabilježen u preko stotinu zemalja svijeta s ciljem stvaranja solidarnog i empatičnog društva, spremnog na uzajamnu pomoć,“ pozivaju iz Zaklade.